Blog, blogger, blogging terimleri hepsi ingilizce kökenli olmakla beraber Türkçe'mizde manası birebir eÅŸleÅŸen bir karşılıkları yoktur. Blogging kavramını insanların kiÅŸisel düÅŸüncelerini yazdıkları bir günlük olarak kabul edebiliriz. Haliyle blogging yapan kiÅŸiyede blogger denir.
Kelime olarak blog inglizce "Web Log" kelimelerinin birleÅŸerek kısalmış halinden gelmektedir. Temelleri 1994'lü yıllara dayanan blog, insanların kiÅŸisel düÅŸüncelerini, yorumlarını, paylaşımlarını yazabilecekleri ve bunu kolayca tüm dünya ile paylaÅŸabilecekleri bir platformdur.
Blog dünyası Google ürünü olan Blogger'ın yükselmesiyle ivme kazanmış, bu da teknik bariyeri biçimlendirme ve yayınlama için baÅŸlangıç seviyesine indirmiÅŸtir. Åžimdi, WordPress gibi kendiliÄŸinden barındırılan platformlar ile beraber, milyonlarca kullanıcının çeÅŸitli ihtiyaçlarına hizmet eden yetenekli tasarımcılar ve geliÅŸtiriciler de dahil olmak üzere büyük bir ekosistemin ortaya çıkmasına sebep olmuÅŸtur.
Bir çok insan web sitesi ile blog arasındaki farkı tam kavrayamamaktadır. Problemin bir kısmı, pek çok iÅŸletmenin her ikisini de kullanması ve bunları tek bir web varlığına entegre etmeleridir. Bir blogu geleneksel bir web sitesinden ayıran iki özellik vardır.
Arama motorları yeni içeriÄŸi sever ve sonuç olarak bloglama mükemmel bir arama motoru optimizasyonu (SEO) aracıdır. Blogging, müÅŸterilerinize ve okuyucularınıza neler olup bittiÄŸine dair güncel bilgiler sunmanın, yeni fırsatlar hakkında bilgi sahibi olmanın ve ipuçlarını sunmanın kolay bir yolunu sunar.
Bir blog, potansiyel müÅŸterilerinizle güven ve uyum oluÅŸturmanızı saÄŸlar. Sadece bildiklerinizi, uzmanlığınızı ve güvenilirliÄŸinizi kanıtlamakla kalmaz, aynı zamanda insanların yorum gönderebildiÄŸi ve sizinle etkileÅŸime geçebileceÄŸi bir ortam olması sebebiyle olumlu, olumsuz geri dönüÅŸleri almanıza imkan tanır.